bootcamp zandenhof teuge

Wat is een Bootcamp-traject eigenlijk?

Bootcamp is een training in de buitenlucht met conditie- en krachtoefeningen. Daarbij wordt vaak gebruik gemaakt van obstakels in de omgeving, zoals bankjes, stoepranden, boomstronken of hekken. Maar er kunnen ook speciale fitness toestellen aanwezig zijn die worden gebruikt.
Bootcamp is voor jong en oud, elke oefening is aangepast op ieders gewenst niveau.

Overzicht traject

De afbeelding toont de omtrek van de Zandenhof met daarin het Bootcamp-traject. De verschillende onderdelen zijn genummerd. Hieronder wordt een globale beschrijving gegeven van deze onderdelen.

Uitleg van de paaltjes en oefeningen per paaltje uitgewerkt zoals ook te scannen met QR-code.

Elk bordje met QR-code omvat een uitleg over wat de oefening inhoudt en waar de oefening voor is. Er wordt er in 3 levels (rood = moeilijk/zwaar, blauw = gemiddeld, groen = voor de beginnende sporter) een oefening omschreven. Je kiest er voor de gehele ronde 1 kleur uit!
Als je vaker sport kan je beginnen met blauw. Als je nooit sport is het goed om te beginnen met groen. Dan kan je dit 2 weken doen. Daarna 2 weken de blauwe oefening en daarna nog 4-6 weken de rode oefening. Elke 4 maanden worden de oefeningen weer vervangen voor nieuwe uitdagende oefeningen.

De meeste oefeningen zijn te doen met behulp van de aanwezige toestellen/bankjes of ondergrond. Voor 2 oefeningen heb je elastieken nodig. Deze zijn te kopen bij Energiek door beweging, de Zanden 94, fysiotherapie praktijk.  Sylvia Slijkhuis, sportfysiotherapeute.

Oefeningen

Hieronder een overzicht met alle bootcamp oefening van bootcamp-traject de Zandenhof