SYLVIA 
SLIJKHUIS

SPORTFYSIOTHERAPEUT & GEZONDHEIDSREGISSEUSE

Energiek voelen door Beweging, dit is in breed opzicht dagelijkse bezigheid van ons allen. Beweging op het gebied van sport, maar ook in de leefstijl.

Ontdek Energiek door Beweging, waarbij ik, als gezondheidsregisseuse, ervoor zorg dat jouw leefstijl op een consistente en persoonlijke manier wordt uitgevoerd. Ik creëer een op maat gemaakt plan voor jou, zowel in privésituaties als op het werk. In samenwerking met disciplines zoals diëtisten, coaches, personal trainers en arbodiensten maken we het plan compleet, zodat je alle ondersteuning krijgt die je nodig hebt om je doelen te bereiken.Beweging is niet alleen beperkt tot sport, het omvat alle aspecten van je leven: voeding, leefpatroon en slaapritme. Alles is voortdurend in beweging, en het vraagt aanpassing, niet alleen van je lichaam maar ook van je geest. Het handhaven van balans en het respecteren van de signalen van je lichaam zijn van levensbelang.

Als Sportfysiotherapeute ben ik dagelijks bezig met sport en beweging. Ik ben gefascineerd door hoe beweging op alle vlakken je gezondheid kan beïnvloeden. In mijn beroep ondersteun ik je bij het verbeteren van sportprestaties, gezondheidspsychologie, revalidatietraining en het voorkomen van blessures. Of het nu gaat om buitensporten, lezingen geven over gezondheid of het verbeteren van je algehele levenskwaliteit, ik ben er om jou te begeleiden naar een evenwichtige en gezonde levensstijl.

OVER MIJ

ERVARING

 • In de periode van 2003-2007 heb ik de opleiding tot algemeen fysiotherapeut aan de Hogeschool van Utrecht afgerond
 • Toen 5 jaar gewerkt als algemeen fysiotherapeut in een particuliere praktijk in Apeldoorn. In deze periode heb ik voor de Pim Mulier organisatie gewerkt, waar we vitaliteitstrainingen en werkplekonderzoeken deden
 • In 2009-2011 heb ik de opleiding Master Sportfysiotherapie afgerond van 2010-2018  als gespecialiseerd Sportfysiotherapeute en in verschillende particuliere praktijken gewerkt om vervolgens Mijn eigen praktijk ENERGIEK DOOR BEWEGING te starten in 2018.
 • Uit ervaring vanuit mijn voetbalverleden als speelster van het onder 19 oranje team, maar ook als verzorgster bij verschillende clubs heb ik ervaring met allerlei soorten blessures van het menselijk lichaam op sport gebied en behandelingen daarvan, daarbij kennis van sportanalyses en training en blessurepreventie.  Daarnaast ben ik als fysiotherapeut werkzaam bij een sportschool, waar diverse blessures de revue passeren.
 • Sinds de laatste 2-3 jaar is preventie en leefstijl mij meer gaan interesseren waarbij ik verschillende trainingen heb gevolgd om nu als leefstijlcoach en gezondheidsregisseuse aan de slag te gaan. Individueel, in groepsverband of op de werkvloer

MIJN PASSIE EN PRAKTIJKPROFIEL

Mijn bedrijf spreekt je aan op het moment dat je tegen een blessure aan loopt als je wilt sporten. Je zoekt contact met mij op het moment dat je graag beter voor jezelf wilt zorgen, maar niet goed weet hoe en wat je nodig hebt. Ik help je bij het goed formuleren van je hulpvraag en bied je daarbij verschillende diensten of producten aan om je leefstijl zo optimaal mogelijk aan te passen of in te delen!

Je krijgt: een blessure- preventie plan of leefstijl plan, oefenschema’s om weer te kunnen sporten, (leefstijl) advies en je kan aan programma’s deelnemen rondom een energieke en gezonde leefstijl. Allemaal gecombineerd met een persoonlijk beweegplan/leefstijlplan. Dit kan persoonlijk gericht of in kleine groepjes. Als gezondheidsregisseuse, personal fysio, ondersteun ik jou, om zoveel mogelijk van jouw leven te genieten en Het leven te Beleven

Mijn passie is om mensen gelukkig, gezond en actief te maken. Als ex-voetbalster van Oranje onder 19 heb ik direct met topsport als leefstijl te maken gehad, hetgeen ik nu in mijn leven als moeder, echtgenote, fysiotherapeut, vriendin en/of familielid ook ervaar. Ieder mens kan het maximale uit het leven halen door het Leven bewust te Leven.

Wanneer neem jij contact met me op? Kijken we samen wat ik voor je kan betekenen!

“Om te scoren, moet je schieten”

Johan Cruijff

MIJN FAVORIETE SPORTEN

Ik voetbal en hou van lekker buitensporten in de natuur zoals bootcamp of hardlopen.

SCHOLING

 • Fysiotherapeut
 • Master SportFysiotherapeut
 • Orthomoleculaire voeding
 • Basis Sportpsychologie 
 • Runningtherapie
 • Leefstijlcoach

GEGEVENS

BIG-registratie: 79909198904 
KVK nummer: 72124385
Bankrekeningnr.: NL90KNAB0258240997
Keurmerk: F000291  (klachtenregeling)