REVALIDATIE EN
BUITENSPORT (BOOTCAMP)

REVALIDATIE, BOOTCAMP EN TRAINING OP LOCATIE

Revalidatie na blessure is tevens een onderdeel van preventief behandelen. Steeds belangrijker in ons dagelijks bestaan. Revalidatie en preventie gaat uit van een individueel gezondheidsprobleem en hulpvraag van de sporter. Hierop wordt een individueel behandelplan gemaakt, sportanalyse of interventie aangepast om tevens recidief in de toekomst te voorkomen. 

Voordelen:

– Training vind op locatie plaats, zodat er in de juiste omstandigheden getraind kan worden, hetgeen bij de proprioceptie en het adaptief vermogen van het lichaam van grote waarde kan zijn.
– een indivueel sportplan geeft inzicht voor blessure vrij sporten in de toekomst.
– In het geheel wordt jouw leefstijl meegenomen.
– door al deze facetten mee te nemen werk je preventief aan een energieke leefstijl met minder blessures. 
– motivatie blijft aanwezig door bijvoorbeeld met bootcamp mee te doen in de groep. Er is een soort sociale controle en motivatie!

Revalidatietraining zoals loopladdertraining, hardlooplclinics, bootcamp training, runningtherapieheuveltraining of sportgerichte revalidatie op locatie is hier tevens van toepassing.

Om kosten van de gezondheidszorg te beheersen, zet de overheid in op gespecialiseerde kennis op het vlak van preventie. Er is steeds meer wetenschappelijke evidentie dat een actieve levensstijl, waaronder sport, een gunstig effect heeft op het voorkomen van (meerdere) ziekten en het verbeteren van de gezondheidstoestand bij chronische ziekten. Het bevorderen van een actieve leefstijl lijkt dan ook een alternatief voor medicatie te zijn, of in ieder geval voorgeschreven kunnen worden naast de medicatie.

Wanneer schrijf jij je in voor een fitte week?

Bootcamp klinkt soms heftig en zwaar, maar in teuge is voor een ieder op eigen niveau. Het doel is sporten in  de natuur, gezelligheid met de groep en een actief moment in de week.

De groepen bootcamp zijn nu al opgestart:
Maandag 9-10 uur 
Maandag 19-20 uur
Maandag 20-21 uur gevorderde sporters
Woensdag 9-10 uur
Donderdag 20-21 uur
alles op Locatie de Zanden 94, Teuge

De sportfysiotherapeut is in het persoonlijke contact met de cliënt steeds meer gericht op preventie en verricht activiteiten op het gebied van de geïndiceerde en sportzorg gerelateerde preventie. Zie voor meer informatie ‘sportfysiotherapie

Voor verdere toelichting kun je contact met mij opnemen