Sport-
Fysiotherapie

Voor sneller herstel, na een blessure

Sport-
Fysiotherapie

  • Behandelen

  • Preventie
  • Doelgericht (op)trainen

  • Sportgericht testen en meten

 

Sportfysiotherapie is het paramedisch specialisme dat zich richt op het bevorderen, waarborgen en herstellen van de gezondheid van mensen die (weer) willen inspannen met een hogere intensiteit en/of met een grotere omvang dan in het Algemeen Dagelijks Leven (ADL) gebruikelijk is.

Voor deze meervoudige en/of complexe zorg zijn over het algemeen geen protocollen, standaarden, statements of richtlijnen beschikbaar. De kennis en het professionele handelen van de master sportfysiotherapie komt terug in de improvisatie en creativiteit die noodzakelijk zijn om door analyse, samenwerking en ontwikkeling van niet bestaande tests, interventies, richtlijnen.

Doormiddel van tests, sportanalyses en gerichte diagnostiek komt er een analyse van de sporter in zijn tak van sport, op zijn niveau en een goede diagnose van het basisprobleem.

Dit vormt de basis voor een optimale behandeling en preventie van klachten en blessures. Massages, (medical)taping, mobilisatietechnieken, adviezen, oefentherapie en (loop)scholing is hierbij van toepassing.

Informatie Sportfysiotherapie

Beroepscompetentieprofiel Sportfysiotherapeut