Leefstijl en-
Voeding


Leefstijlcheck

Bij de leefstijlcheck kijken we samen hoe uw leefstijl op het gebied van voeding, slapen, sporten, ontspanning en energiekostende/energieopleverende factoren is ingevuld.  We analyseren wat er in uw dagelijks leven energie kost en wat er vooral energie opleverd, of op zou KUNNEN leveren.
Hier maken we samen een plan voor die min. 10 weken duurt, waarin we aan deze onderdelen gaan werken.
Hierbij zetten we middelen in als (sportpsychologische)coaching, evalueren, mindfullness, sport en bewegen, testen, meten en (voedings)adviezen.
Ik heb een nauwe samenwerking met een (sport)dietiste, psychosomatische fysiotherapeute, sportmasseur en andere coaches om uw doelen zo optimaal mogelijk te bereiken.

Wat is fit?

Inhoud van Energiecoaching traject :

Voor een ieder een breed begrip, maar het analyseren voor wat fit of ,,prettig in je vel zitten’’ is, kan met mijn eigen gemaakte ‘’Energiebol,, Hiermee kunnen we makkelijk in kaart brengen welke facetten van de leefstijl aandacht vragen in relatie tot uw doelen om energiek en fit te worden (zijn).

Met nauw overleg en samenwerking met specialisten op gebied van voeding, slaapritme, stress, psychosomatische klachten en blessures kan een perfect profiel voor gemaakt worden, waar u de rest van het leven profijt van heeft.
Met daaraan gekoppeld een basis fittest, is er voldoende informatie om de basisfitheid, leefstijl en gezondheid in kaart te brengen.
Bij specifieke zorg zal ik doorverwijzen naar een sportarts of huisarts voor gerichter onderzoek, waarop mijn therapie weer verder vervolg kan krijgen.
Doordat we alles in een gepersonaliseerd dagboek /bullet journal verwerken kan er ten alle tijden gewerkt worden aan de doelen en gemaakte afspraken en adviezen worden teruggelezen.

Het traject duurt 10 trainingen, met waar nodig een workshop tussendoor,  gericht op uw wensen en doelen.

Na minimaal 10 weken kunt u ervoor kiezen het traject voort te zetten voor 3 maanden waarbij we doelen specificeren en ook werken aan preventie en behoud van fitheidsniveau.

Inhoud fittestcheck:

We brengen in kaart:

– BMI
– Buikomvang
– Bloeddruk
– Rusthartslag, (sub)Maximale hartslag
– Adem efficiëntie (zie kopje ademhaling)
– Lengte test spieren armen/benen/rug
– Spierkracht armen, benen, conditie algemeen
– De uitgebreide fittest-check geeft ook een (sportfysiotherapeutische) lichaamsanalyse gericht op preventie- of behandeling van blessures.

Voeding en gezondheid

(in samenwerking met een sport diëtiste)

Door middel van een orthomoleculaire gedachtengang kan ik een basis voedingsadvies geven op het gebied van gezondheid, vitamines, mineralen en voedingsstoffen die belangrijk zijn voor uw gezondheid of sportprestaties.
Bij uitgebreid advies heb ik nauw overleg met een sport diëtiste die hier gespecialiseerde kennis voor heeft en een advies op maat kan geven.
Vervolgens kunnen we daar in de therapie/revalidatie weer mee verder.

Belangrijk is om de juiste brandstof aan te bieden aan het lichaam om optimaal te kunnen presteren.
In revalidatie, onderhoud van het lichaam en preventie van blessures van essentieel belang, maar ook in algemeen bij uw gezondheid.